Ät äkta italiensk pizza i Göteborg

Äkta italiensk pizza i Göteborg

Det finns ingenting som äkta italiensk pizza. Den svenska versionen av pizza i alla ära, men den italienska pizzan är ett svårslaget alternativ. Ofta karaktäriseras äkta italiensk pizza av en vedugnsbakad botten som är spröd och tunn, med färska råvaror och goda val av topping. Det kommer många restauranger långt på, men utan kunskapen om hantverket och lokala traditioner från olika delar av Italien blir det inte lika bra som det kan bli. Det är något vi på Ristoria har tagit hänsyn till.

Vi är en italiensk restaurang i Göteborg som serverar äkta italiensk pizza, såsom den skulle uppskattas i Italien. Äkta italiensk pizza är ett begrepp som används frekvent, men som inte alltid har täckning. Våra egna matresor till Italien har hjälpt oss att förstå vad äkta italiensk pizza är, och det är nu vår ambition att dela med oss av den smakupplevelsen till våra gäster i Göteborg.

Vi befinner oss i Gothia Towers, tillgängligt för såväl turister som lokala göteborgare, och med vårt centrala läge är det enkelt att kika in för en god pizza.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Äkta italiensk pizza Göteborg

Ristoria – en smak av Italien i Göteborg

  •      En restaurang, marknad och mötesplats för såväl turister som lokala göteborgare
  •      Vi serverar bland annat äkta italiensk pizza såsom den är i Italien
  •      Till Ristoria kommer man för smakupplevelsen – men även för atmosfären
  •      Frukost – lunch – brunch – middag
  •      Boka bord redan idag och åk på en matresa med oss!

 

Ristoria – mer än bara en restaurang

Ristoria är ett helhetskoncept. Vi är en myllrande restaurang, en marknad och en mötesplats där gäster kan träffa såväl nya som gamla ansikten och hitta gemenskap i de många spännande italienska smaker vi erbjuder. Pizzan tillägnas självklart en egen plats i Ristorias lokaler i Gothia Towers. Nyckelorden för vår äkta italienska pizza i Göteborg är varmt, generöst och gediget.

Trots vårt centrala läge räcker tiden inte alltid till och är det så att du hellre tar med dig pizzan så går det hur bra som helst. Till dig med en stressfri lunch eller eftermiddag, slå dig ned vid långborden och njut i lugn och ro av äkta italiensk pizza i Göteborg!

En äkta upplevelse av Italien – i Göteborg!

Vill du äta äkta italiensk pizza i Göteborg är Ristoria stället att vända sig till. Vi kan hantverket och vi har råvarorna för att göra äkta italiensk pizza på rätt sätt. Välkomna till Ristoria – Italian Food Stories

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…