Äta god italiensk mat i Göteborg

Det går att äta god italiensk mat i Göteborg!

Att hitta god italiensk mat i Göteborg kan vara en utmaning. I många fall är maten god, dock inte nog italiensk för att berättiga beteckningen. Och i andra fall stämmer beteckningen, men smakerna uppfyller inte kraven från det italienska köket.

Det är heller ingen enkel uppgift att bjuda på god italiensk mat utanför Italien. Det är ju trots allt från Italien smakerna och smakkombinationerna kommer ifrån och att föra dessa från en kultur till en annan är inte lätt.

Vill man trots detta ge sig på att erbjuda god italiensk mat i Göteborg gäller det att göra det helhjärtat. På Ristoria hittar du god italiensk mat så nära smakerna i Italien som du kan komma, ja utanför Italien då.

Ristoria är en myllrande restaurang, en marknad och en mötesplats för gäster att äta, dricka och finna gemenskap i den italienska maten. Vi har själva upplevt vad det italienska köket har att erbjuda och försöker nu återskapa det till våra gäster i Göteborg.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – en matresa till Italien, i Göteborg

  •      Hos oss kan du äta autentisk god mat i Göteborg
  •      Färska råvaror – bland annat tomater och olivolja av den bästa sorten
  •      Pizzeria – Birreria – Ristorante – Mercato – Allt under ett och samma tak
  •      Enkelt att hitta oss – inte lika enkelt att lämna oss!
  •      Boka bord redan idag och njut av äkta italiensk mat

 

Äta god italiensk mat Göteborg

Med inspiration från Italien

Efter ett antal matresor till Italien har vi på Ristoria funnit kärleken till det italienska köket. Vi har smakat den lenaste olivoljan, de färskaste musslorna och det bästa tomaterna. Med fokus på just råvarorna vill vi erbjuda våra gäster samma typ av smakupplevelse utan att behöva boka en resa till Italien. Mitt i centrala Göteborg, i Gothia Towers, kan såväl lokala göteborgare som turister äta god italiensk mat, oavsett om det är pizza, pasta eller olika sorters antipasti.

Ristoria är dock mer än bara en restaurang. I vår mercato hittar du alla råvaror du kan tänkas behöva till din egen italienska bjudning hemma. Där händer det även att kunderna rådslår med varandra och hittar nya upplevelser i köket. Precis som det ska vara!

Många spännande smaker

Italien är ett stort land med massor av olika smaker som skiljer sig beroende på vilken region man besöker och vilken mattradition som gäller just där. Det kan skilja sig ganska frisk från ställe till ställe, vilket också har varit en utmaning för oss på Ristoria. Men med rätt kärlek för hantverket och en stor respekt för smakernas historia och lokala värde har vi på Ristoria lyckats återskapa det vi fick uppleva på våra resor till Italien. Ristoria välkomnar dig att äta god italiensk mat i Göteborg, på italienskt vis.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…