Bästa italienska maten i Göteborg

Bästa italienska maten i Göteborg hittar du i Gothia Towers

Bra italiensk mat är svår att toppa. Inte många andra internationella kök har samma dragningskraft, enkelhet och spännande smaker. Samtidigt är italiensk mat i Göteborg inte alltid lätt att hitta. Det vill vi på Ristoria ändra på.

Ristoria är en restaurang, marknad och mötesplats för människor som vill ha bra italiensk mat i Göteborg. Vi samlar det bästa från det italienska köket och har som ambition att ge våra gäster en smakupplevelse som är så nära de klassiska italienska smakerna som möjligt, ja utanför Italien förstås.

På Ristoria hittar du inte bara bra italienska mat i Göteborg utan även en birreria med god öl och en marknad med alla råvaror du behöver för att förbereda en italienska middag på egen hand till dig och dina gäster. Pizza har förstås en egen plats på Ristoria och i vår pizzeria kan du lita på att du får en otrolig smakupplevelse.

Ni hittar oss i Gothia Towers, mitt i centrala Göteborg, och i våra lokaler kan du ta del av såväl god italiensk mat som en varm och välkomnande atmosfär, precis som i Italien.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – vi serverar den bästa italienska maten i Göteborg

  •      En av Göteborgs bästa italienska restauranger
  •      Ristorante – Pizzeria – Osteria – Birreria – Allt under ett och samma tak
  •      Vi är en mötesplats för människor med förkärlek för det italienska köket
  •      Centralt i Göteborg – mitt i Gothia Towers
  •      Boka bord och upplev bra italiensk mat i Göteborg

 

Bästa italienska maten Göteborg

En matresa till Italien – i Göteborg

Via en stor kärlek för smakerna i Italien och en stor respekt för italienska mattraditioner och hantverk vill Ristoria göra det inte många har lyckats med, att erbjuda god italiensk mat i Göteborg.

Vår egna matresa till Italien förstärkte vår kärleksaffär det italienska köket. Samtidigt har det gett oss en förståelse för hur viktigt det är med rätt råvaror när man vill erbjuda god italiensk mat. Oavsett om det är tomater, olivolja, musslor eller någon annan väsentlig ingrediens i den italienska maten gäller det att välja rätt, för då lyfts maten till nya nivåer.

Hög kvalité på maten

Det är en ynnest att få vara med och bidra till att ta bra italiensk mat till Göteborgs matscen. I vår mercato hittar våra gäster råvaror av högsta kvalité, handplockade från Italien. Italien är ett stort land med otroligt många olika smaker och mattraditioner, och hur stor viljan än är går det inte att erbjuda allt till våra gäster i Göteborg. Istället ser vi till att göra våra olika rätter med genomgående hög kvalité och på så sätt värna om det italienska kökets traditioner, oavsett om det gäller pizza, pasta eller något annat.

Välkommen till Ristoria – Italian Food Stories

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…