Bästa italienska osten i Göteborg

Den godaste italienska osten – mitt i Göteborg

Att hitta den godaste italienska osten utanför Italien kan vara en utmaning. Det hjälper att ha insikt i små och stora mattraditioner i Italien och kanske till och med en lokal kontakt inom ostproduktion som kan tipsa om nya och gamla ostar.

Italiensk ost är en av de mest populära i världen. Mozzarella, Pecorino, Parmigiano Reggiano, Taleggio. Alla omåttligt populära ostsorter i såväl matlagning som på den italienska ostbrickan. För att hitta dessa italienska ostar, och många fler, i Göteborg är du välkommen till Ristoria, en myllrande restaurang, marknad och mötesplats för alla som älskar det italienska köket.

Vi på Ristoria har besökt Italien för att ta del av lokala smakupplevelser och lära oss känna igen de smaker som världen älskat så länge. Dessa upplevelser från det italienska köket ämnar vi nu dela med oss av till våra gäster som letar efter den godaste italienska osten i Göteborg.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Välkommen till Ristoria – hos oss hittar du den bästa italiensk osten i Göteborg

  •      Ristoria är en restaurang och en marknad för alla som älskar det italienska köket
  •      I vår marknad hittar du alla de godaste italienska ostarna
  •      Köp den färdiga italienska ostbrickan hos oss i Göteborg
  •      Stort sortiment av italienska ostar – köp hem och gör ostbrickan själv
  •      Ni hittar oss i Gothia Towers

 

Bästa italienska osten Göteborg

Bara den bästa osten är god nog

Pecorino, den erkända fårosten från Sardinien. Gorgonzola, Italiens mest kända grönmögelost, Parmegiano, det perfekta tillbehöret till pastarätten. Det finns mängder av spännande italienska ostar att testa och hos oss på Ristoria finns alla möjligheter. Vi ser till att hela tiden uppdatera vårt sortiment för att kunna erbjuda den bästa italienska osten till våra gäster i Göteborg. Smakpreferenser vad gäller ostar skiljer sig från person till person och därför försöker vi erbjuda ett varierat sortiment ostar.

Ett gott alternativ för alla som älskar italiensk ost, mat och dryck

Vi vet hur svårt det kan vara att hitta äkta italienska råvaror utanför Italien. Det är via vår egna matresa till Italien som vi har fått inspiration och hjälp för att erbjuda såväl klassiska italienska smaker som nya spännande rätter till våra gäster i Göteborg. Ostar är inget undantag och de smakupplevelser vi fått under vår resa vill vi nu dela med oss av. Välkommen till Ristoria – italian food stories

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…