Bästa italienska restaurangen i Göteborg

Den bästa italienska restaurangen i Göteborg

Epitetet ”den bästa italienska restaurangen i Göteborg” smäller högt. Utbudet av italienska restauranger i Göteborg är stort och många gör det bra. Dock inte fullt lika bra som Ristoria, en myllrande restaurang, marknad och mötesplats i hjärtat av Göteborg.

För att bli den bästa italienska restaurangen i Göteborg finns vissa förutsättningar. Ristoria bygger verksamheten på hårt arbete, stor kärlek för den italienska maten och kunskap inom hantverket. Under vår egna matresa till Italien fick vi mängder av olika smakupplevelser som vi nu vill dela med oss av till våra gäster.

För att laga italiensk mat av toppklass krävs färdigheter i köket men även erfarenhet av och kunskap om de olika mattraditionerna inom landet Italien. Italien är ett stort land med en mängd olika rätter, såväl nationella som lokala, och vi på Ristoria vill göra dessa rätter rättvisa genom att vara den bästa italienska restaurangen i Göteborg. Hos oss hittar du alla de klassiska rätter som till exempel pasta och pizza men även andra italienska specialiteter.

En annan förutsättning för att driva en bra italiensk restaurang i Göteborg är att råvarorna är bra. Det är något vi på Ristoria har tagit på största allvar. Oavsett om det gäller oliver, tomater eller musslor ser vi till att bara laga vår mat med det bästa vi kan få tag på.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – italian food stories i Göteborg

  •      Den bästa italienska restaurangen i Göteborg
  •      Ristorante – pizzeria – osteria – birreria – allt under ett och samma tak
  •      I vår mercato hittar du fina råvaror från Italien
  •      Kom för maten men även för den goda stämningen
  •      Centralt beläget i Göteborg – ni hittar oss i Gothia Towers

 

Bästa italienska restaurangen Göteborg

Med stor respekt för hantverket

Ristoria ämnar vara den bästa italienska restaurangen i Göteborg och det innebär att alltid jobba med stor respekt för hantverket. Oavsett om det gäller en klassisk pastarätt, en charkplatta eller kalvfrikadeller i tomatsås är det lika viktigt att jobba med noggrannhet och metodik.

Med stor respekt och kärlek för det italienska köket serverar vi äkta italiensk mat i Göteborg. Det är vår ambition att ta smakerna av Italien till hjärtat av vår stad och vi är här för att stanna!

Ristoria ligger i Gothia Towers, mitt i centrala Göteborg, och till oss kan du komma på frukost, lunch, brunch och middag. Är det så att du vill ta ett glas öl i vår birreria på eftermiddagen går det också bra. Oavsett om du är turist eller om du arbetar i Göteborg är vi ett bra alternativ, så det är bra om du redan nu förbereder dig på en matresa du sent kommer att glömma.

Välkommen till Ristoria – Italian Food Stories.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…