Bästa italienska vinerna i Göteborg

Det godaste italienska vinet i Göteborg hittar du här!

Är du på jakt efter de godaste italienska vinerna i Göteborg? Letar du gömda guldkorn som systembolaget inte kan hjälpa till med? Är det viktigt för dig att avnjuta vinet i en trevlig och avslappnad miljö? Då kan du sluta leta nu!

På Ristoria hittar du inte bara den bästa italienska maten utan även de bästa italienska vinerna i Göteborg. Vi är en ristorante, en pizzeria, en mercato och en birreria som förstår den italienska kulturen och har en inblick i vad Italien har att erbjuda både i vin- och matväg.

De bästa italienska vinerna i Göteborg hittar du vanligtvis hos folk som själva har en kunskap om Italien och de många olika traditionerna vad gäller mat. Vi på Ristoria har under vår stora matresa till Italien byggt upp en förståelse för det italienska köket och hur viktigt sambandet är mellan mat och vin. På så sätt kan vi plocka in de bästa italienska vinerna i Göteborg, med precis vetskap om hur, när och var de ska avnjutas. Var vet ni väl vid det här laget? På Ristoria såklart!

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria erbjuder de bästa italienska vinerna – I Göteborg

  • Italienska viner i mängder – kom in och smaka själva!
  • En restaurang, marknad och mötesplats för älskare av de italienska smakerna
  • Kom in och ta ett glas i vår osteria
  • På Ristoria gäller goda smaker och en härlig, italieninspirerad atmosfär
  • Ni hittar oss i Gothia Towers – mitt i centrala Göteborg

 

Bästa italienska vinerna Göteborg

Vi håller oss uppdaterade på viner

Att hävda att man serverar det godaste italienska vinet i Göteborg kan vara problematiskt. Frågan är relativ och smaker tolkas olika av olika människor, beroende på hur mottaglig man är. Genom att ständigt hålla oss uppdaterade på vilka viner som för tillfället är populära i Italien och vilka viner som italienare själv tycker är spännande kan vi få en föraning om vilka viner våra gäster skulle uppskatta. Vi lyssnar sedan på våra gäster och får då en snabb respons på vad som funkar och inte. Att vinerna vi erbjuder är av hög kvalité är det dock aldrig några tvivel på.

Dessutom kan det vara viktigt att erbjuda ett brett sortiment och det kan du lita på att du får hos oss på Ristoria.

Ta reda på om det stämmer!

Om du vill hitta det godaste italienska vinet i Göteborg, börja då din jakt på Ristoria. Vårt breda sortiment av goda italienska viner och vår djupa kunskap om hur det framställts och i vilken region ger dig nog information för att avgöra om vårt påstående – att vi erbjuder det godaste italienska vinet i Göteborg – verkligen stämmer.

Detta kommer dock med en varning. Risken är att du efter trevligt samtal och stimulerade smaklökar flyttar dig till pizzerian och blir kvar med oss en hel kväll!

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…