Boka restaurang med italiensk mat i Göteborg

En högklassig restaurang med italiensk mat i Göteborg

Sugen på äkta italiensk mat? Då kanske det är dags att boka restaurang Ristoria i Göteborg! Ristoria är en myllrande restaurang, marknads- och mötesplats där varje smakupplevelse är en historia i sig.

Ristoria är en restaurang som serverar äkta italiensk mat i Göteborg. Vi vet vad italiensk mat handlar om. Vi kan hantverket, vi förstår traditionerna och vi har råvarorna som krävs för att erbjuda italiensk mat i Göteborg, såsom den smakar i Italien.

Pizzeria, Osteria, Birreria och Mercato. Ristoria är så mycket mer än bara en restaurang. På Ristoria kan du lika gärna njuta av en god italiensk öl i vår Birreria som att äta en pizza, även om det ena ofta brukar leda till det andra. Föredrar du att laga maten själv i köket på hemmaplan? Inga problem. Kom in till vår mercato och köp med dig alla råvaror du behöver för att laga den där speciella italienska middagen till dig och dina gäster.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

En smak av Italien – i centrala Göteborg

  •      God italiensk mat i Göteborg – boka restaurang redan idag!
  •      Ni hittar oss i Gothia Towers – centralt i Göteborg
  •      Smaker av Italien – bästa råvarorna och goda smaker i en underbar atmosfär
  •      Ristoria är ett helhetskoncept med såväl restaurang som marknad
  •      En mötesplats för människor med en förkärlek till det italienska köket

 

Boka restaurang italiensk mat Göteborg

Ni hittar oss enkelt – inte lika säkert att ni vill lämna oss

På Ristoria välkomnar vi såväl lokala göteborgare som turister. Är det så att du är på väg till eller från Liseberg så passar Ristoria, i och med vårt centrala läge med närhet till det mesta, helt perfekt. Boka bord i restaurangen, njut av den italienska maten och gå sedan vidare med ett leende på läpparna.

Vårt helhetskoncept, med restaurang som serverar italiensk mat, pizzeria som serverar äkta italiensk pizza och mycket mer skapar en atmosfär som är svårslagen, ja utanför Italien förstås. Många stannar en extra timma bara för att ta in alla intryck och vem vet, kanske hittar du en vän för livet i vår mercato? Börja med att boka i restaurangen och ta det därifrån!

Det hela började med vår egen matresa

Vår kärlek för det italienska köket började under vår egna matresa till Italien. Vi har provsmakat Mortadellan med stort M i Bologna. Vi har ätit en Spaghetti cacio e pepe i Rom. Och vi har smakat pinfärska musslor i Portonovo. Italien är ett stort land med otroligt många smaker att uppleva och förstå och det vore nästan dumdristigt att försöka bemästra alla. Vi på Ristoria har försökt fånga essensen av det italienska köket och det är vår ambition att nu ta med våra gäster på en gemensam smakresa, fast i Göteborg.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…