Dricka italienskt vin i Göteborg

Här hittar du gott italienskt vin i Göteborg

Är du en erfaren vindrickare? Kanske till och med en connoisseur? Är du ett fan av italienska viner och vill ha en smakupplevelse som aldrig förr i Göteborg? Välkommen då till Ristoria, en restaurang med italienskt vin i Göteborg av toppklass.

Ristoria hittar du i Gothia Towers, mitt i centrala Göteborg. Vi är inte bara en restaurang utan även en birreria, pizzeria och en osteria. Osterian är för dig som älskar vin och inte har lyckats hitta rätt italienskt vin i Göteborg. Vi har både kunskapen och kontakterna för att ta in rätt sorts italienskt vin till vår restaurang i Göteborg, och nu hoppas vi att du får ta del av detta. Men vi varnar: ofta leder ett glas vin till att gästerna även äter middag med oss!

Föredrar du att dricka ett glas vin hos oss för att sedan gå hem och laga middag själv går det också utmärkt. Men då föreslår vi att du först kollar in vår mercato, fylld med de bästa italienska råvaror du kan hitta i Göteborg.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – en restaurang med italienskt vin i Göteborg

  •      Vi har en stor kärlek till de italienska vinerna och vill dela den med dig!
  •      Ristorante – birreria – osteria – mercato – allt under ett och samma tak
  •      Goda smaker och en ännu bättre atmosfär
  •      Besök vår osteria för att dricka italienskt vin i Göteborg som du alltid velat
  •      Ni hittar oss i Gothia Towers!

 

Dricka italienskt vin Göteborg

Italien är ett land med otroligt många smaker

Få länder är så populära och spännande som Italien vad gäller vin. Riktigt bra italienskt vin är svårslaget och därför är det viktigt att vinkännare i Göteborg kan ta del av detta. Att dricka italienskt vin i Göteborg kan på grund av kunskapsbrist vara en utmaning och därför har vi på Ristoria ett viktigt ansvar, ett som vi med glädje förvaltar på bästa sätt!

Italien är ett stort land med såväl lokala som nationella smaker som tilltalar både italienare och utomstående. Att erbjuda alla smaker, utanför Italien därtill, är inte möjligt. Istället ser vi till att göra ett urval utifrån en blandning mellan det traditionella och det moderna. Resultatet blir ett smakrikt och intressant sortiment som inte många kan matcha i Göteborg. Därför hoppas vi på Ristoria att du som vill dricka italienskt vin i Göteborg väljer oss!

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…