Godaste italienska pizzan i Göteborg

Godaste pizzan i Göteborg är italiensk

Var finns egentligen den godaste italienska pizzan i Göteborg? Frågan har ställts av många och för att ta reda på svaret kan det vara en god idé att först ställa sig frågan: Vad innebär egentligen italiensk pizza?

Begreppet ”italiensk pizza” används ganska frekvent i restaurangvärlden, oavsett om det är en utpräglad pizzeria eller inte som hävdar det. Vanligtvis präglas en äkta italiensk pizza av en spröd och tunn botten, speciellt i jämförelse med bottnarna vi är vana vid i Sverige.

Den viktigaste aspekten till att hitta den bästa italienska pizzan i Göteborg är dock att fokusera på råvarorna. Om en restaurang hävdar att de serverar den godaste italienska pizzan i Göteborg är det oftast råvarorna, som tomater och oliver, som avgör om det stämmer.

Ristoria är en restaurang som, bland annat med hänsyn till råvaror, vågar hävda att vi serverar den godaste italienska pizzan i Göteborg. Vi har tagit med oss det bästa från vår egna matresa till Italien och ämnar nu erbjuda det till våra gäster i Göteborg.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – Italian food stories i Göteborg

  •      På Ristoria hittar du den godaste italienska pizzan i Göteborg
  •      Bara de bästa råvarorna – tomater, olivolja och mycket mer
  •      Ristoria finns i Gothia Towers – centralt i Göteborg
  •      Ristoria förmedlar en historia i smakerna vi serverar

 

Godaste italienska pizzan Göteborg

Med inspiration från Italien

Vår egen matresa till Italien har gett oss en bild av hur den italienska pizzan görs och hur vi kan erbjuda den till våra gäster i Göteborg. Vi har ätit mortadellan med stort M i Bologna. Vi har testat Aceto balsamico tradizionale i Moden. Och vi har smakat pinfärska musslor i Portonovo. Rätt sorts olivolja och tomater gör en otroligt stor skillnad. Det, och mycket mer, har vi lärt oss på våra resor till Italien. Nu omvandlar vi dessa smakupplevelser i pizzorna vi serverar till våra gäster i Göteborg. Med respekt för hantverket och det italienska kökets traditioner har vi lyckats skapa en pizza som vi anser är den godaste italienska pizzan i Göteborg. Kom in och testa, vi är övertygade om att ni kommer dela den uppfattningen.

Mycket mer än bara pizza

Ristorias pizzeria är bara ett av alternativen hos oss. Är det så att du är sugen på något annat från det italienska köket erbjuder Ristoria dig ett helhetligt matkoncept med frukost, brunch, lunch och middag med massor av spännande italienska rätter. Och oavsett vad du beställer kan du förvänta dig en hög kvalité. Boka bord på vår ristorante, ta en öl i vår birreria eller besök vår mercato och ta hem exakt de råvaror du vill. Välkommen till oss på Ristoria – Italian Food Stories i Göteborg.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…