Hitta italiensk restaurang i Göteborg

Här hittar du italiensk restaurang i Göteborg

Hur gör man för att hitta en italiensk restaurang i Göteborg av hög klass? Google är ett alternativ, men sökresultaten är nog fler än de flesta klarar av att sortera. Ryktesvägen är ett annat alternativ, men det är tyvärr inte aktuellt om bokningen är spontan. Ibland måste man bara ha tur och bra timing, och har du kommit så långt som att du läser denna text så kan du härmed sluta leta.

Ristoria är en italiensk restaurang i Göteborg som serverar alla de klassiska maträtterna från Italien såsom pasta och pizza men som även erbjuder mer moderna alternativ, alla med rötter i det så uppskattade italienska köket. Var ditt mål att hitta en italiensk restaurang i Göteborg så har du lyckats.

Ristoria är en myllrande restaurang, marknad och mötesplats för alla älskare av den italienska maten. Under ett och samma tak hittar du en restaurang, en birreria, en osteria och en pizzeria. Lägg därtill en mercato, eller marknad, där du kan hämta hem alla de färska råvaror vi använder i vår matlagning, och laga italiensk mat på hemmaplan.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

En äkta italiensk restaurang – i Göteborg

  •      Ristoria erbjuder gästerna äkta italiensk mat
  •      Fina råvaror gör maten bättre – och vi har de bästa!
  •      Pizza – pasta och antipasti – allt i italiensk matväg hittar vi här
  •      Ni hittar oss i Gothia Towers – mitt i centrala Göteborg
  •      En bättre italiensk restaurang i Göteborg är svårt att hitta

 

Hitta italiensk restaurang Göteborg

En matresa tillsammans med gästerna

Vi har själva varit på en inspirerande matresa till Italien och samlat på oss kunskap om hantverket och de många lokala och nationella traditionerna vad gäller mat.

Vi har ätit mortadella i Bologna, druckit Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och slukat Spaghetti cacio e pepe i Rom. De smakupplevelser vi har fått under vår resa är nu en stor del av restaurang Ristoria i Göteborg. Vi hoppas kunna bjuda våra gäster på en matresa varje gång det är servering.

Mer än bara en restaurang

Ristoria är dock mer än bara en restaurang. Vinet flödar i vår osteria och i pizzerian är doften närmast oemotståndlig. Vi ämnar också vara en mötesplats för gäster som är intresserade av den italienska maten och drycken. Vem vet, kanske besöker du vår mercato och inleder ett trevligt samtal om det italienska köket och får en vän för livet!

Ristoria vill vara den bästa italienska restaurangen i Göteborg. Det uppnår vi genom en stor kärlek för smakerna från Italien, med en stor respekt för hantverket och ett hårt arbete. Boka bord redan idag och upplev det italienska köket, fast i Göteborg. Välkommen till Ristoria.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…