Italiensk chark Göteborg

Här hittar du italienska charkuterier i Göteborg

Utpräglat italienska charkuterier i Göteborg är sällsynta. Krasst sett är italienska charkuterier sällsynta över hela Sverige och om färska italienska råvaror är det man är ute efter får man leta efter dessa på nätet. Alla som vill ha den riktiga upplevelsen av en italiensk chark (ja så verklig som den kan bli utanför Italien), får komma till Ristoria.

Ristoria är en ny hållplats för älskare av det italienska köket mitt i centrala Göteborg. Vi befinner oss i Gothia Towers så oavsett om du arbetar, turistar eller ser fram emot en dag på Liseberg är det enkelt att komma förbi!

På Ristoria hittar du såväl en italiensk restaurang som italienska delikatesser att ta med sig hem. Vi är antagligen den enda italienska charken i Göteborg av hög kvalité, och vi på Ristoria har stor respekt för den italienska matlagningens hantverk.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Italiensk chark Göteborg

Ristoria – chark och restaurang i ett

  •      Italiensk chark i Göteborg av hög kvalité
  •      Ristorante – pizzeria – mercato – birreria –  chark – Allt under ett och samma tak!
  •      Ni hittar oss i Gothia Towers – mitt i centrala Göteborg
  •      En myllrande marknads- och mötesplats med otroliga smakupplevelser
  •      En smak av Italien nära dig!

 

Restaurang genomsyrad av Italien

Ristoria grundades efter vår egna matresa till Italien där vi prövade chark av olika varianter, bland annat mortadella från Bologna och musslor vid foten av Monte Conero. Inspirationen flödade och vi gjorde det vårt uppdrag att erbjuda samma kvalité och samma råvaror till svenska charkfantaster i Göteborg.

Nu hoppas vi få dela med oss av vår smakupplevelse från Italien till dig. Vi är stolta över vårt utbud av råvaror och vår passion för det italienska kökets smaker speglas i det vi erbjuder. Varje smakupplevelse förmedlar en historia från vår stora italienska matresa.

Besök oss mitt i centrala Göteborg och upplev nya smaker och intryck. Köp råvaror hos oss och gör onsdagskvällen lite mer speciell med en italiensk charkbricka. Eller spendera fredagskvällen med oss i vår italienska restaurang.

Upplev italiensk chark i Göteborg

Med Ristoria har Göteborg fått den italienska restaurangen, marknaden och pizzerian staden väntat på och förtjänar. Vi förvaltar den italienska mattraditionen, såväl genom maten vi serverar som bemötandet vi ger våra kunder. Hos oss kan du förvänta dig en trevlig stund, oavsett om det gäller lunch, middag eller mittemellan. Välkommen till Ristoria – Italian Food Stories.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…