Lunch i Göteborg

Ditt nya favoritställe för lunch i Göteborg

Lunch i Göteborg? Kan knappast bli bättre med svenska mått mätt. Ja, det gäller förstås att välja rätt restaurang. Men har du kommit så långt så att du läser den här texten så har du snart hittat ditt nya favoritställe för lunch i Göteborg.

I Gothia Towers, i centrala Göteborg hittar du Ristoria, en lunchrestaurang och mycket mer av minst sagt hög kvalité. Med smaker inspirerade av Italiens mångsidiga och spännande kök ger Ristoria dig en matupplevelse i allra högsta klass.

Oavsett om du är sugen på pizza, antipasti, pasta eller någon annan favorit från det italienska köket är det vår ambition att ge dig en lunch i Göteborg du kommer vilja återuppleva gång efter gång.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Lunch Göteborg

Ristoria – nya stället för lunch i Göteborg

  • Ristoria – italian food stories
  • Vi är en restaurang, en marknad och en mötesplats
  • Vi värnar om det italienska hantverket när det gäller matlagning
  • Centralt beläget alternativt för lunch i Göteborg – i Gothia Towers

 

Ett nytt och fräscht lunchalternativ på korsvägen

Har du länge letat efter ett högkvalitativt ställe för lunch nära avenyn är vi helt rätt för dig. Vårt centrala läge gör det enkelt för lunchsugna turister, lokala göteborgare eller Lisebergbesökare att komma förbi, äta en god lunch och sedan gå vidare med dagen.

Med Ristoria får du just ett avbrott i vardagen, med en resa i matens tecken. Och det är inte vilken mat som helst. Det italienska köket är ett av de mest uppskattade, inte minst av oss på Ristoria. Vi har själva varit i Italien och provsmakat fantastisk mortadella, druckit Taurasi-vin och käkat pinfärska musslor i Portonovo. Efter vår egna matresa till Italien vill vi nu ge er en inhemsk version av den, förhoppningsvis så många gånger som möjligt!

Vi hoppas bli ditt nya favoritställe för lunch i Göteborg

Att vandra på stan och leta efter ett ställe att äta lunch på i Göteborg är ett tämligen vanligt och smått frustrerande scenario. Kring korsvägen i Göteborg finns många alternativ, vissa mer ambitiösa än andra, men inget går upp mot att testa något nytt och uppleva något man inte fått uppleva förut. Kanske har favoritstället stängt för sommaren? Då är det hög tid att hitta ett nytt favoritställe. Och vi på Ristoria hoppas ni väljer oss!

Är du inte säker på din sak? Börja med att komma förbi och kika in i Ristorias mercato, en marknadsplats bestående av en matbar och en butik som sätter råvaror och den italienska matlagningens hantverk i fokus. Gillar du det du ser kanske du kommer tillbaka för att äta lunch på Göteborgs nya favoritrestaurang. Välkommen till oss på Ristoria nära korsvägen!

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…