Restaurang med italienska viner i Göteborg

En restaurang med italienska viner i Göteborg

Letar du efter en restaurang med italienska viner i Göteborg? Är italiensk mat i kombination med rätt italienskt vin en passion för dig? Då välkomnar vi dig till Ristoria, en äkta italiensk restaurang mitt i centrala Göteborg.

Ristoria är inte bara en restaurang med det godaste italienska vinet i Göteborg utan även den bästa italienska maten. Våra råvaror är av den bästa sorten och med en förståelse för den italienska maten kan vi också ta in rätt sorts italienskt vin till vår restaurang i Göteborg.

Att förstå sambandet mellan vin och mat är inget som händer över natten. Det krävs tålamod och framför allt ett intresse för smakupplevelser utöver det vanliga. Vi på Ristoria har själva besökt Italien och tagit del av romansen mellan mat och vin i en av världens mest kända och uppskattade matkulturer.

Boka bord hos oss

Menu

Meny

Orario

Öppettider

Ristoria – vi kan italienskt vin i Göteborg

  • En av Göteborgs bästa italienska restauranger
  • Avnjut italienskt vin i vår osteria!
  • Centralt beläget i Göteborg – Ni hittar oss i Gothia Towers
  • En myllrande restaurang, marknad och mötesplats för alla matälskare
  • Låt oss åka på en matresa tillsammans – i centrala Göteborg

 

Restaurang med italienska viner Göteborg

Nya smakupplevelser – tillsammans!

Vi på Ristoria har genom vår egna matresa till Italien – ett av världens stora mat- och dryckesländer – fått en inblick i vad det italienska vinet handlar om och varför det är så uppskattat. Vi har druckit Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och har tagit del av såväl lokala som nationella smaker. Passionen växer dagligen och nu vill vi dela med oss av våra smakupplevelser till våra gäster i Göteborg.

Vår ambition är att vi tillsammans ska åka på en matresa genom Italiens variationsrika kök, med mat och vin hand i hand. Italien är ett stort land med många olika och stolta mattraditioner, och det vi har valt att erbjuda ser vi till att göra med kvalité.

Ett ansvar som vi ser till att förvalta

Vi visste innan vi startade att det är svårt att hitta en restaurang som kan italienska viner i Göteborg. Att få vara med och sätta Göteborg på kartan vad gäller italienska viner är en förmån som vi jobbar hårt för att förvalta väl.

Kom in till oss på Ristoria och börja med ett glas vin och ett samtal i vår Osteria. Är ni nöjda kanske ni även stannar på middag. Det hoppas vi i alla fall! Välkomna till Ristoria – Italian Food Stories.

Storie di cibo italiano

Vi stannade till i Bologna och provsmakade mortadellan med stort M. Drack ett Taurasi-vin vid Vesuvius sluttningar och inhandlade alldeles för många flaskor Aceto balsamico tradizionale i Modena. Vi slukade Spaghetti cacio e pepe på en av Roms bakgator och serverades pinfärska musslor i Portonovo vid foten av Monte Conero. Och på vägen hem, i Alba, gjorde våra tryffelinköp slut på reskassan…